Pse të përdorni makinën automatike të paketimit?

Automatizimi është tendenca e pashmangshme e zhvillimit të industrisë së prodhimit të makinerive, si dhe kërkesa e pashmangshme për mbijetesën dhe zhvillimin e industrisë prodhuese.Aplikimi i teknologjisë së automatizimit në industrinë e prodhimit të makinerive është i favorshëm për përmirësimin e efikasitetit të prodhimit të ndërmarrjes, sigurimin e cilësisë së produktit, kursimin e kostos së prodhimit të produktit dhe përmirësimin e konkurrencës së ndërmarrjeve.Prandaj, ndërmarrjet e prodhimit të makinerive duhet të përmirësojnë vazhdimisht aplikimin e teknologjisë së automatizimit dhe të sigurojnë në mënyrë efektive sigurinë dhe efikasitetin e aktiviteteve të prodhimit, si dhe zhvillimin e qëndrueshëm të të gjithë industrisë.

Avantazhi:

• Sipas formës dhe madhësisë së kërkuar, për të marrë të njëjtat specifika të paketimit.

• Disa operacione paketimi, nuk mund të realizohen me paketim dore, mund të realizohen vetëm me ambalazhim automatik.

• Mund të zvogëlojë intensitetin e punës, të përmirësojë kushtet e punës paketimi manual Intensiteti i punës është shumë i madh, siç është paketimi manual me vëllim të madh, pesha e madhe e produkteve, si konsumi fizik, ashtu edhe i pasigurt;dhe për produktet e lehta dhe të vogla, për shkak të frekuencës së lartë, veprimit monoton, lehtë për t'i bërë punëtorët të marrin sëmundje profesionale.

• Mbrojtja e punës e favorshme për punëtorët për disa produkte që ndikojnë seriozisht në shëndetin, si pluhuri serioz, produktet toksike, produktet irrituese, radioaktive, me paketim manual do të dëmtojnë në mënyrë të pashmangshme shëndetin, dhe paketimi mekanik mund të shmanget dhe mund të mbrojë në mënyrë efektive mjedisin nga ndotja.

• Mund të zvogëlojë kostot e paketimit, të kursejë kostot e ruajtjes dhe transportit për produkte të lirshme, të tilla si pambuku, duhani, mëndafshi, kërpi, etj., duke përdorur paketimin kompresues të makinës së paketimit me kompresim, mund të zvogëlojë shumë volumin, duke ulur kështu koston e paketimit. Në të njëjtën kohë koha, për shkak të vëllimit të madh, kurseni hapësirën e magazinimit, zvogëloni kostot e magazinimit, është e favorshme për transportin.

• Mund të sigurojë me siguri higjienën e produkteve, siç është paketimi i ushqimeve dhe barnave, sipas ligjit të higjienës nuk lejohet paketimi manual, sepse do të ndotin produktet, dhe paketimi automatik shmang kontaktin e drejtpërdrejtë me ushqimin dhe barnat, dhe siguron cilësinë e higjienës. Prandaj, paketimi automatik është i përshtatshëm për filma të ndryshëm të përbërë nga plastikë ose filma të përbërë prej fletë alumini, si poliestër/polietileni, poliestër/polipropileni etj., ato duhet të kenë një izolim të caktuar ndaj ajrit, rezistencë ndaj presionit dhe përshtatshmëri mekanike. .

Pse të përdorni makinën automatike të paketimit

Koha e postimit: Nëntor-09-2021